Sculptuur Albert West

Sculptuur ‘Albert West’

Wat u ziet is een beeltenis van Albert West vervaardigd door de befaamde kunstenaar Diederick Kraaijeveld.
Dit kunstwerk is als eerbetoon aangebracht voor de populaire zanger die nationaal en internationaal bekendheid genoot in zijn jarenlange artiestenbestaan en het grootste deel van zijn leven in Rosmalen heeft gewoond.
Albert had als zanger bij The Shuffles niet alleen een mega hit met ‘Cha la la I need you’ maar scoorde later als solo artiest ook regelmatig een plek op de hitlijsten in binnen- en buitenland. Albert was als artiest heel veelzijdig. Hij presenteerde verschillende Tv-programma’s, deed mee aan het Nationaal Songfestival en toerde door Nederland met het muzikaal programma Zomertruuk.

Albert had en heeft heel veel fans die hem als artiest en als mens een warm hart toedragen. Een aantal mensen vond dat de herinnering aan hem op een of andere manier zichtbaar tot uiting moest komen. Satisfaction Rosmalen, die Albert met regelmaat liet optreden bij diverse events onder andere in De Kentering, had er wel ideeën over en besprak die met De Kentering en de Vrienden van Albert West.
Op verzoek van die Vrienden van Albert West, waaronder Rini Timmers en Theo Pennings,  nam Diederick Kraaijeveld de uitdaging aan om Albert te vereeuwigen waarbij hij gebruik maakte van overwegend oud hout verzameld over heel wereld. Hij vulde dat aan met spullen die voor Albert vertrouwd waren zoals een biljartkeu, tennisbatje, kleerhangertje, singles en LP’s en allerlei andere gebruiksvoorwerpen.

De onthulling van dit kunstwerk heeft plaatsgevonden op 2 september 2022, op de dag dat Albert, die op 4 juni 2015 overleed, zijn 73ste verjaardag zou vieren. Zijn echtgenote Joke en dochter Josine toonden met trots het resultaat van de creatieve inspanningen van Diederick onder het toeziend oog van een honderdtal genodigden.

De realisatie van dit initiatief was mogelijk door een bijdrage uit het Wijk-, Buurt- en Dorpsbudget en sponsoring door Timmers Vastgoed, Jan Vis Entertainment, Piels Beheer, Gebr. van der Plas en facilitair en organisatorisch ondersteund door De Kentering en Satisfaction Rosmalen.
Speciale dank gaat ook uit naar de mannen voor het aanbrengen, behandelen en verduurzamen van het kunstwerk.
Dit zijn:
Jos van Heerebeek (timmerman), Ad van de Nostrum (loodgieter), Ton van Alem (schilder), Gert van Lansdaal (elektricien) en Jos Deenen (adviseur Sikkens).