Onthulling sculptuur Albert West

Waardering voor Albert West vereeuwigd

Op 2 september, de dag dat Albert West 73 jaar zou worden, werd in aanwezigheid van honderden belangstellenden een eerbetoon onthuld. Dit gebeurde op het pleintje voor De Kentering in Rosmalen dat in de volksmond al het Albert Westplein wordt genoemd. Een aanvraag om deze benaming officieel te maken ligt al op het gemeentehuis.

Een heel tijdje geleden ontstond bij Satisfaction Rosmalen, De Kentering en de Vrienden van Albert West de gedachte om voor de overleden zanger een eigentijds herinneringsteken te realiseren. De handen werden ineen geslagen, medewerking en financiële steun gezocht en op zoek gegaan naar een goede locatie. Een locatie die recht moet doen aan Albert, maar ook aan de creatie van Diederick Kraaijeveld, de internationaal befaamde kunstenaar die al veel groten der aarde heeft vereeuwigd.

Het kunstwerk is gemonteerd op de wand van de apotheek aan de Dorpsstraat 52, op het pleintje aan de kant van De Kentering.
Aan de presentatie van het kunstwerk was een leuk programma gekoppeld dat werd gepresenteerd door Leander Pennings van Satisfaction. Nadat Rini Timmers namens de Vrienden van Albert West een luchtig toespraakje hield was het woord aan de jarige burgemeester Jack Mikkers die Albert prees om zijn onbaatzuchtigheid ten opzichte van de gemeente wanneer om zijn inzet of medewerking werd gevraagd. Samen met Joke, de echtgenote van Albert en Josine, de dochter van de zanger, onthulde Mikkers het kunstwerk van Diederick Kraaijeveld.
Deze Hilversumse kunstenaar legde de aanwezigen uit dat hij vrijwel altijd met oud hout werkt dat hij over de hele wereld verzamelt. In dit geval heeft hij ook voorwerpen gebruikt van Albert persoonlijk zoals de biljartkeu en een kleerhanger maar ook wat singles en elpees.
Femke, Nienke en Liselotte – de kleindochters van Albert en Joke- onthulden de QR-code die op de wand is aangebracht zodat ook toevallige passanten kunnen ontdekken wie er staat afgebeeld en waarom hij op deze manier wordt geëerd. In de tekst achter de QR-code is ook te lezen wie de realisatie van dit kunstwerk mede mogelijk hebben gemaakt. Dat zijn: Timmers Vastgoed, Piels Beheer, Gebr. Van der Plas, Jan Vis Entertainment, De Kentering, Satisfaction Rosmalen.
Als intermezzo in het programma traden Saskia van Bokhoven, een zangeres die regelmatig optrad met Albert en Diana Huismans op als duo. Zij brachten als opmaat al enkele bekende nummers uit het repertoire van Albert  voor het uiteindelijke muzikale eerbetoon dat zaterdag 15 oktober 2022 met Remember Albert West plaatsvindt in -hoe kan ’t ook anders- De Kentering.

Foto’s gemaakt door Karel Goossens en Ted v.d. Loo