Bevrijdingsplein 2022

Bevrijdingsplein 2022:  het kon weer !

Donderdag 5 mei jl. was er in het centrum van Rosmalen volop bedrijvigheid met van alles en nog wat. Of het nu de markt op de Driesprong betrof of juist alle activiteiten en optredens van het Bevrijdingsplein.
Zowel ’s middags als ’s avonds hing er een gezellige en gemoedelijke sfeer waar natuurlijk het prachtige weer ook een steentje bijdroeg.

Op maar liefst drie locaties waren er optredens voor jong en oud. Daaraan vooraf ging een toespraak van Tieme de Laat. De dag daarvoor, met Dodenherdenking dus, had hij dezelfde toespraak gehouden op een tjokvolle Dam in Amsterdam. Hoe bijzonder was ’t dat hij de dag erna dit herhaalde in Rosmalen.
Leerlingen van het Rodenborch-College zorgden ’s middags voor veel variatie op de podia met voordrachten, zang en muziek.
De jongens en meiden van Dans & Balletstudio Geraldine deden met diverse dansen daar nog eens een schepje bovenop.

In de Dorpsstraat werd met enkele stands de essentie van vrijheid benadrukt. Met name de grote foto’s van oorlogsmomenten zorgden voor veel belangstelling.
Daarnaast had de Heemkundekring een flinke inspanning geleverd om in De Kentering maquettes en foto’s tentoon te stellen en – niet te vergeten- het draaien van de film ‘Oorlogsherinneringen’.

Op muzikaal gebied werd aan het begin van de avond voortgezet met een optreden van het koor Voluum, de percussieband Trovoada en het harmonieorkest van St. Cecilia.
Coverband Mevr. van Heck sloot de avond af met een spetterend optreden op het gezellige pleintje bij De Kentering.

Al met al een geslaagde editie waarbij het na corona eindelijk weer gewoon kon !

Het Bevrijdingsplein 2022 is een samenwerkingsverband van :

Gedachteniskapel ’t Vennehof
Rodenborch-College
Ros Radio
Dans & balletstudio Geraldine
Heemkundekring Rosmalen
Muziekvereniging St. Cecilia
Horeca De Driesprong
Grandcafé Rosmaelen
De Kentering Partycentrum
Satisfaction Rosmalen