40 jaar Act83

40 jaar Act ’83

Een jubileumconcert met Act 83 !
Zaterdag 13 mei a.s. gaat de coverband Act 83 haar 40jarig bestaan vieren. En dat doet de band met een avond boordevol livemuziek en sentiment. Het jubileumconcert vindt plaats in de Theaterzaal van De Kentering aan de Dorpsstraat 54 te Rosmalen.
De zaal gaat 20.30 uur open voor publiek.

Het jubileumconcert wordt in samenwerking met Satisfaction Rosmalen georganiseerd. En die combinatie is er niet voor niks. Veertig jaar geleden ontstond met een evenement van Satisfaction de oprichting van de band.

Support Act met The Woodstock Tribute Band
Het jubileumconcert heeft ook nog eens een support act met The Woodstock Tribute Band. Deze achtkoppige formatie brengt zoals de naam al doet vermoeden een groot deel van het Woodstock repertoire. Dat doet de band op zo’n wijze dat het verschil met het origineel nauwelijks te horen is en dat terwijl de destijds optredende originele bands zoals Janis Joplin, Santana, The Who, Jimi Hendrix en The Band allemaal hun eigen sound hadden. Het is dan ook niet voor niets dat The Woodstock Tribute band een van de meest gevraagde tribute bands van Nederland zijn. Zij brengen het publiek terug naar de flower power tijd met love, peace and happiness. En laat dát nu juist perfect passen in de gedachte van het ’40 jaar Act  83 jubileumconcert’.

Laatste kunstje van Jos Heijmans en Jan Swanenberg !
De in Rosmalen overbekende Jos Heijmans heeft als medeoprichter aan de wieg gestaan van Act 83.
Nu, na 40 jaar heel wat podia te hebben betreden, hangt hij zijn basgitaar aan de wilgen. Met Jan Swanenberg,  die ook heel wat jaartjes de drummer van de band is geweest, gaan ze beiden hun laatste kunstje vertonen met een speciale set van Act 83.

Historie
De band ontstond dus in 1983. Tijdens een Back to the Sixties festival kregen Jos en medeoprichters Jan Swanenberg (gitarist) en Peter van de Ven (zang) van Sound PJ en Martin Schut de smaak te pakken om weer muziek te gaan maken. En zo was dus de oprichting van Act 83 een feit. Na korte tijd voegde de huidige zanger Ron van de Snepscheut en gitarist Hendrik Kadmaerubun zich bij de band en werd er een stevig rock, soul en pop repertoire opgebouwd. In de loop der jaren is er sprake geweest van wisselingen van muzikanten maar de ‘Act 83 sound’ bleef staan als een huis.

Huidig repertoire
Deze sound en een nieuwe ‘drive’ wil de huidige bezetting van ACT 83 anno 2023 zaterdag 13 mei a.s. ook graag laten  horen en zien! Het repertoire met een Classic HITS Show is zó opgebouwd dat nummers met een hoog en herkenbaar Pop, Rock en Soul  gehalte gebracht worden. Heerlijk om mee te zingen en te dansen.
De huidige bezetting van Act 83 bestaat uit Erika van der Zanden (zang), Katherine van Roosmalen (zang), Ron van de Snepscheut (zang), Eric Thieme op solo-gitaar/zang. Toine Savelkouls op toetsen, Ruud Coppens op drums en Bas Aarts op bas.

Lief en leed
Het jubileumconcert zal met heel veel mooie maar ook minder leuke herinneringen gepaard gaan. In de loop der jaren is de band onplezierige en verdrietige gebeurtenissen niet bespaard gebleven.
Zo verloor Act 83 medeoprichter en leadzanger Peter van de Ven, toetsenist Arjan Timmers  en Mieke Swanenberg , echtgenote van voormalig sologitarist Jan Swanenberg door de verschrikkelijke ziekte kanker.
Zeven jaar geleden verloor de band door dezelfde ziekte  ook nog eens Gerrie Heijmans. Absoluut de grootste fan van de band en de grote liefde van bassist Jos.

KWF
Zowel Act 83 als Satisfaction hanteren bewust een lage toegangsprijs waarbij de medewerking van De Kentering ook niet onvermeld mag blijven. Voor één tientje heb je al een toegangsbewijs. Daarmee is het jubileumconcert voor een breed publiek toegankelijk. Maar Act 83 en Satisfaction doen meer. De toegangsprijs is hooguit bedoeld om de exploitatiekosten van het concert te dichten. Bij een grote publieksopkomst – en daar gaat de organisatie wel van uit- wordt de meeropbrengst geschonken aan het KWF.

Kaartje bemachtigen?
Een kaartje heb je dus al voor één tientje (excl. ticketkosten).
Klik hiervoor op de link https://kentering.avayo.nl

Of scan de QR-code :