FietsENmenu 2023

FietsENmenu 2023

Zaterdag 3 juni 2023 gaat in de boeken als een bijzonder geslaagde editie van FietsENmenu. Een zonovergoten dag had een groot aandeel in dit succes.
Aan het begin van de ochtend verzamelden de eerste deelnemers bij d’n Beer aan de Dorpsstraat. De fiets hadden ze daarvoor al op het Gildeplein afgegeven. Die werd in de vrachtwagen van Holweg Cargo Service geladen. De deelnemers stapten vervolgen in een touringcar met de bestemming ‘onbekend’.
Een klein uurtje later herhaalde zich dat ritueel voor de tweede lichting deelnemers.
Uiteindelijk deden er zo’n kleine 120 mee aan FietsENmenu.
Uit verschillende oogpunten is dat voor de organisatie het limiet.
Binnen één week was het aantal inschrijvingen.

Aangekomen bij ‘Slot Loevestein’ konden de deelnemers, naast een fijn ontvangst en een heerlijk voorgerechtje, genieten van een rondleiding in en rondom het kasteel.
Iets dat menigeen erg apprecieerde.
Daarna was het toch echt tijd om de stalen ros te beklimmen en daadwerkelijk met de tocht te beginnen. Met het embleem van FietsENmenu vormde dit een kleurrijk geheel. Vanaf de parkeerplaats bij Loevestein zette men koers richting Aalst.

Met een fraai uitzicht op de Andelse Maas wachtte bij Tapasbar Tres daar de tweede post. Naast het gebruik van een tussengerechtje vond ook een spelelement plaats. Vaste quizmaster van FietsENmenu, Hans van Bussel, zorgde met het spel ‘Raad ’t lied’ voor veel hilariteit. De zangkwaliteiten waren van zo’n niveau dat het Songfestival er nog een puntje aan kan zuigen.
Vanuit Aalst vervolgde de route zich richting Ammerzoden. Daar aangekomen was er een zogenaamde ‘Post in het veld’. Met een fraai uitzicht op Kasteel Ammerzoyen nam men weer deel aan een spel.  Kort daarna ging men richting Hedel.

Bij De Zwaan in Hedel stond weer een vertrouwd gezicht van FietsENmenu de deelnemers op te wachten voor een spel. Niemand minder dan Cees van Iersel zorgde bij velen voor heel wat lachsalvo’s.
Ook bij deze post werd een tussengerechtje genuttigd.

Voor het hoofdgerecht belandde men bij Boerengoed in Orthen. Een locatie die je daar niet zomaar 1,2,3 verwacht. Het verblijf daarentegen was in alle opzichten uitstekend.
Daarna was voor velen, met nagenoeg de hele route een straffe tegenwind getrotseerd te hebben en een kleine 40 kilometer in de benen, het einde van FietsENmenu in zicht. En voor sommigen kwam dat goed uit. Hier en daar was de pijp  leeg.

De laatste post was bij Grandcafé Rosmaelen . Daar werd nog een overheerlijk dessert uitgeserveerd en toen de laatste groep op de klep viel kon de prijsuitreiking plaatsvinden.
De jurering had een zware dobber om alles goed te beoordelen. Met name de prachtige kunstwerken van het logo van Satisfaction zorgden daarvoor.
Eén van de opdrachten was namelijk het knutselen, tekenen, schilderen e.d. van het Satisfaction-logo.

Uiteindelijk kwam er na lang beraad de volgende uitslag uit de bus :
1. Van Het Padje Af
2. The Young Ones
3. Nooit Nie Nuchter Nie

De negentiende editie van FietsENmenu was er eentje om in te lijsten. Op naar de volgende in 2024.
Dan is het, zoals het een goede traditie betaamd, wederom de zaterdag na Pinksteren. Om precies te zijn zaterdag 25 mei.

De foto’s zijn gemaakt door Karel Goossens.