FietsENmenu 2023

FietsENmenu 2023

We pakken de traditie van de zaterdag na Pinksteren weer op en komen dus dan uit op 3 juni a.s.
FietsENmenu gaat voor de 19de keer plaatsvinden. Volgend jaar dus voor de 20ste keer. Een jubileumjaar ! Maar zover is het nog niet. Eerst maar eens zaterdag 3 juni erop uittrekken.

Met de bus naar ‘bestemming onbekend’
Om de plaatselijke en regionale horeca na de lastige coronatijd wat beter te kunnen bedienen, bleven we vorig jaar bewust wat dichter bij huis. Nu dát achter de rug is, gaan we komende editie weer de wijde wereld in. En om je meteen gerust te stellen: het aantal fietskilometers is en blijft zo’n kleine 40 kilometer.
Met één groot verschil ten opzichte van vorig jaar : Je wordt met de bus weggebracht naar de ‘bestemming onbekend’. En de fiets reist in een vrachtwagen met je mee.
Vanaf de ‘bestemming onbekend’ zet je vervolgens weer koers richting Rosmalen.

Uitleg FietsENmenu
Voor degene die nog niet goed weet wat FietsENmenu inhoudt, leggen we het graag nog een keertje uit.
Kort gezegd is het in feite een culinaire fietstocht.
Je pendelt met vrienden, familie, buren of wie dan ook met je eigen groepje kris kras door een prachtige omgeving. Onderweg is er van tijd tot tijd de gelegenheid om volop te genieten van culinaire hapjes. Daarnaast voer je enkele laagdrempelige opdrachten uit en je beantwoordt  hier en daar wat vragen. Geen wetenschappelijke quiz, maar gewoon voor de lol.

Prijsverhogingen
Het is geen nieuws voor je dat al enkele jaren door allerlei omstandigheden prijzen wereldwijd flink aan stijgingen onderhevig zijn. We hebben het inschrijfgeld met voorgaande edities nog enigszins in bedwang kunnen houden, maar dat lukt ons eigenlijk al lang niet meer.

Dus met grote tegenzin en tegen onze principes in, moeten we het inschrijfgeld aanpassen aan de omstandigheden van vandaag de dag.
Stijgingen van bijvoorbeeld het vervoer, maar zeer zeker ook de gerechtjes bij de horecagelegenheden zijn volop aan de orde.
Toch zijn we er van overtuigd dat we alles zeer behapbaar houden en dat voor het inschrijfgeld je een aangenaam dagje uit voorgeschoteld krijgt.

Tipje van de sluier
Je gaat de bus met naar een ‘bestemming onbekend’. Meteen daar bij aankomst bieden we je direct al een cultureel uitje aan. ‘Wat, waar en hoe’ laten we natuurlijk nog even in het ongewisse.

Inschrijven kan (helaas niet meer) !
Binnen één week na het licht op groen, is het maximum aantal inschrijvingen bereikt.
Leuk voor de organisatie, minder leuk voor degene die nog mee had willen doen. Desgewenst kunnen we nog wel mensen op een reservelijst plaatsen.