Shuffles Reunie

En toen kwamen The Shuffles

…alsof ze nooit waren weggeweest!

Zondag 20 november 2011 traden The Shuffles  nog één keer op in tjokvolle Kentering in Rosmalen. Het leek wel of ze nooit waren weggeweest. De Shuffles Reünie werd er eentje met prachtige memories. Zowel op het podium als in de zaal liep bij velen de rillingen over het lijf.

Een traantje werd zelfs hier en daar weggepinkt. Sentiment in al haar glorie. Voor velen een onvergetelijke dag.

Rode draad door het programma was de presentatie van het boek “En toen kwam de hit”. De uit Nuland afkomstige Peet Kappen was, naast veel speurwerk en interviews, gedegen in het archief gedoken om te komen tot een waar collectors item.  Een boek dat gezien mag worden.

Het eerste exemplaar werd door Ad Bouman, bekend van Radio Veronica, aan The Shuffles uitgereikt.

Daarna was het beurt aan Henk v.d. Heuvel, Hans van Liempt, Berry (zoon van Jan van Creij) en niet te vergeten frontman Albert West.

The Shuffles, bijgestaan door een heuse begeleidingsband, traden met zo’n overgave op alsof het leek dat ze nooit zijn weggeweest. Bezoekers stonden met hun neus tegen het podium en miste geen seconde van het optreden. ‘Cha la la’ was het hit van toen, maar ook van ‘zondag 20 november 2011’.

De middag werd met aanstekelijke muziek voortgezet door de bands Giant Leap Rocketry en Moonflower  en de Blauwe Zaal kon iedereen genieten van een tentoonstelling. Hier werden ook de boeken door The Shuffles en Peet Kappen in grote getale gesigneerd. Rijen dik stond men geduldig te wachten om daarna met een boek vol handtekeningen naar huis te  gaan. En dan met veel voldoening. Iedereen had  genoten.

Satisfaction Rosmalen stamt uit dezelfde eind jaren zestig als The Shuffles. Het was dan ook bijna vanzelfsprekend  dat Satisfaction tekende voor  de organisatie van The Shuffles Reünie. Met inspirerende bijdragen van Peet Kappen, auteur van het boek en Wiljo van Nuland namens Plazamedia/Rosbode.  En van The Shuffles zelf natuurlijk. Zij en heel veel vrijwilligers zorgden voor een onvergetelijke gebeurtenis op zondag 20 november 2011.

Voor iedereen die er was voegde het een kraaltje toe aan de snoer met veel nostalgische herinneringen en ervaringen.