Music for Care

Music for Care

Music for Care schot in de roos

Corona hield Nederland meer dan twee jaar in de greep. Er moesten tal van leuke dingen worden afgelast zoals Welcome to Satisfaction, een event van Satisfaction Rosmalen dat al jarenlang traditioneel op de tweede zaterdag van januari wordt gehouden. Maar niet in 2021 en 2022, toen hadden de mensen vaak letterlijk andere dingen aan hun hoofd. Dat gold zeker voor de mensen die in de zorg werken. In welke functie en op welke plek dan ook was er in de zorg sprake van heel veel extra druk(te).

De mensen achter Satisfaction Rosmalen kwamen na de eerste uitbraak van de covid epidemie al op het idee om al die harde werkers in de zorg een tastbaar schouderklopje te geven door hen het gratis event Music for Care aan te bieden. En eindelijk kon het 13 januari 2023 echt gerealiseerd worden. Eén dag voor het traditionele Welcome to Satisfaction, organiseerde het Rosmalense Satisfaction een identiek programma dat daags erna ook zijn beslag kreeg.

Flinke rijen bij de ingang, net als bij de garderobe en bij de muntenkassa. De bezoekers hadden het er die vrijdag in De Kentering in Rosmalen graag voor over. Het enthousiasme van de bezoekers straalde er volop vanaf en motiveerde de muzikanten om hun optreden extra glans te geven. De avond werd met een welkomstwoord van wethouder Pieter Paul Slikker van de gemeente ’s-Hertogenbosch geopend. Met een oprecht en mooie toespraak stak hij de zorg- en hulpverleners een hart onder de riem.

Vervolgens kon het muzikale ‘geweld’ losbarsten.
De kwaliteit van de zes bands stond vooraf al buiten kijf want Satisfaction legt alleen maar formaties vast die uitstekende podiumervaring hebben en een zekere populariteit hebben opgebouwd.
Snapshots ! heette op het Albert Westplein de bezoekers muzikaal welkom en de vijf andere bands,  A-fever, Baby Blue, Vintage Black,  Alice in Wonderbra en Alex and Friends zorgden ervoor dat de Blauwe Zaal, de pub boven en de Theaterzaal continue een swingend publiek hadden.
De muziek, de sfeer, het licht en geluid en zelfs vlammenwerpers zetten alles en iedereen in vuur en vlam. En natuurlijk was er steeds die blik van herkenning wanneer mensen bekenden of collega’s tegenkwamen.

Music for Care werd door de bezoekers als geste van Satisfaction bijzonder gewaardeerd, dat konden de mensen achter Satisfaction uit de vele positieve reacties wel opmaken. De organisatie zorgde die avond trouwens nog voor een leuke verrassing door het inzetten van de fotobus. De bezoeker kon zich in een leuk oud VW-busje laten fotograferen en kreeg een strip met drie foto’s aangeboden. Er werd door de bezoekers volop gebruik van gemaakt en dat leverde vrolijke, leuke en hilarische momenten op.
Welcome to Satisfaction is er weer op zaterdag 13 januari 2024. Daar zullen dan ongetwijfeld ook veel mensen die in de zorg werkzaam zijn een kaartje voor kopen want ze hebben waarschijnlijk bij Music for Care de smaak te pakken gekregen.