Music for Care

Music for Care

Een eerbetoon aan zorg- en hulpverleners

Music for Care

Music for Care, een eerbetoon aan zorg- en hulpverleners

Satisfaction gaat vrijdag 7 januari 2022 in De Kentering aan de Dorpsstraat voor de zorg- en hulpverleners uit de gemeente ’s-Hertogenbosch het muziekevent ‘Music for Care’ organiseren.

Music for Care is bedoeld om de zorg- en hulpverleners een hart onder de riem te steken, een en ander gerelateerd aan de corona-crisis. Momenteel is iedereen nog volop in de greep van corona.
Het beheerst haast nog steeds ons dagelijks leven.
Dag in, dag uit wordt een beroep gedaan op de zorg- en hulpverleners.
Of het in de ziekenhuizen is, of bij de verpleeg- en zorginstellingen, de huisartsenpraktijken enz. , het is nog steeds alle zeilen bijzetten. En dat al sinds het begin van de corona-pandemie. Vanaf dat begin sterkt dat gegeven Satisfaction om een eerbetoon voor deze groep te organiseren.
Ze verdienen het dubbel en dwars.

Voor wie ?
Music for Care is bestemd voor de zorg- en hulpverleners woonachtig in de gemeente ’s-Hertogenbosch en die werkzaam zijn bij onder andere Brabant Zorg, het JBZ, Ouderenzorg Annenborch, Vivent, Farent, Cello, St. Jozefoord, Van Neijnsel Groep en enkele huisartsenpraktijken.

Eerbetoon
Al snel na het uitbreken van de coronapandemie werd duidelijk dat het een kwestie van lange adem zou worden en dat er vooral een grote wissel zou worden getrokken op de inzet van iedereen die werkzaam is in de zorg. Bij Satisfaction groeide al aan het begin van de corona-uitbraak in 2020 snel de gedachte om een dankbetoon te organiseren voor deze mensen die werken in de gemeente Den Bosch. Om hen te laten merken dat er veel respect en dank bestaat voor hun ongebreidelde inzet.
De plannen kregen al snel concreet vorm in het event ‘Music for Care’. Nu vele maanden verder en al een paar keer het event te moeten hebben uitstellen gaat het er nu dan toch eindelijk van komen. Vrijdag 7 januari 2022 is het zover. Een avondje onbekommerd genieten van live muziek met voor ieder wat wils. En dat doen we in De Kentering aan de Dorpsstraat in Rosmalen !
Van 20.00 tot 01.30 uur treden maar liefst zes bands op, verdeeld over drie zalen en dat alles onder één dak. Music for Care is voor de zorg- en hulpverleners gratis toegankelijk.

Line up van uitmuntende klasse
Mede door de combinatie met Welcome to Satisfaction (zaterdag 8 januari 2022) heeft de organisatie alles uit de kast kunnen halen om een line-up samen te stellen om je vingers bij af te likken. Variatie volop maar ook in balans om iedere muziekliefhebber, ongeacht de leeftijd, te plezieren. Of het nu gaat om soul, rock, disco, pop of ‘gewoon’ een Nederlandstalige meezinger, alles zit er in.
Wat dacht je hiervan :

ABBA Fever
The Ultimate ABBA Tribute.
Een muzikale reis terug naar de tijd van ‘s werelds grootste popgroep. Al meer dan 40 jaar lang trekt de muziek van ABBA alle generaties over de hele wereld de dansvloer op. Dat bewijst dat de nalatenschap van ABBA nog steeds springlevend is. In en show van Abba Fever komen grote hits als ‘Dancing Queen’, ‘Mamma Mia’ en ‘Waterloo’ voorbij. Abba Fever geeft je de kans om de sfeer en energie van een liveconcert van de vier wereldberoemde Zweden mee te maken.
Gespeeld door de beste muzikanten uit het genre, word je meegenomen op reis naar de jaren zeventig. Aan de extravagante kostuums en de adembenemende stemmen van Agnetha en Frida ontbreekt het niet. Abba Fever brengt een ware hommage aan één van de meeste legendarische bands uit de geschiedenis van de popmuziek.
Dat ABBA Fever één van Nederlandse topbands is, zal niemand meer verbazen. Voor een stijf uitverkocht huis trad de band zowel in 2020 als 2021 zeer succesvol op tijdens het ZomerTheater aan de Pettelaarschans met de Bossche Zomer.

Bart & Alex
Het duo zette in 2020 het bovenzaaltje van de Kentering compleet op z’n kop tijdens Welcome to Satisfaction. Het optreden was memorabel en spraakmakend. Alle reden om Bart & Alex nogmaals te vragen voor nog zo’n feestje.  De twee muzikanten, die al hun hele leven met elkaar bevriend zijn,  bouwen met gitaar, cajón, enthousiasme en tomeloze energie een feestje die zijn weerga niet kent. Het repertoire is uitgebreid en verrassend, slingert van Beatles naar Brabant, van Mumford and Sons naar Country Roads, en alles daar tussenin. Festyland, Zwarte Cross, Vierdaagsefeesten en 7th Sunday en nog veel meer van dit soort populaire events is het duo niet vreemd.

Vintage Black
Deze tienkoppige band uit ‘s-Hertogenbosch en omstreken omarmt de soul, blues en motown uit de 50’s en 60’s. Gegarandeerd dat je het merkt in hun eigenzinnige mix van originals en covers van toen en nu. Je hoort, ziet en voelt de diepgewortelde voorliefde voor deze muziek bij deze ervaren muzikanten. De band, met frontlady Linda Pelders en een puike blazerssectie en backing vocals, steekt de songs in een heerlijk wollen jasje.  Stap op de soultrein en je komt er niet meer vanaf. Enjoy the ride!

Alice In Wonderbra
Een bekend gezicht bij Welcome to Satisfaction. Inmiddels mogen we de mannen van Alice tot de Vrienden van Satisfaction noemen. De band staat al vele jaren garant voor een puike performance.
Met Brits/USA Blues, Rock, Pop covers van  Oasis, Pearl Jam, Artic Monkeys, Muse, Foo Fighters, Red Hot Chili Peppers, Blondie, David Bowie, Lenny Kravitz, Coldplay, AC/DC, The Doors tot Herman Brood is het genieten voor degene die het stevigere werk niet schuwt.

Baby Blue
Wie had dát kunnen denken, dat zo’n enorm populaire band als Baby Blue nog eens bij Satisfaction op de planken zou staan. Nou, het is gelukt, hoor. Mede dankzij het feit dat deze jongensband dus Music for Care een warm hart toedraagt en bereid is om voor de zorg- en hulpverleners te gaan optreden. Een mooie optelsom, vinden wij. Daarnaast hebben ze in een ver verleden als eens opgetreden met Welcome to Satisfaction. Ook dat staat met een positief gevoel nog op hun netvlies.
Baby Blue heeft in een razend temp het live-circuit van Nederland veroverd; van grote feesttenten tot vele festivals zoals Zwarte Cross (Megatent), Paaspop (Mainstage), FestyLand (Mainstage), 7th Sunday en Vierdaagsefeesten Nijmegen.

Snapshots!
is een akoestische band uit ’s-Hertogenbosch.  Het bestaat uit ervaren drie vocalisten en vier muzikanten die hun sporen verdiend hebben in bands/gezelschappen als DWARS, Zout, Street!, Skipmondays, The Unapplied, Que Pasa, Le Pantalon du Bois en Musical Intermezzo.
De band brengt sfeervolle liedjes en legt daarbij de nadruk op nummers met meerstemmige zang in een akoestisch jasje. Denk daarbij bijvoorbeeld aan liedjes van Bill Withers, Adèle, Ramses Shaffy, Acda en De Munnik en nog veel meer. Voor elk wat wils dus en uit ieder decennium wat.

Warm ontvangst met een sfeervol pleintje
Bij aankomst in de Dorpsstraat wordt je op het pleintje vóór de Kentering door de band Snapshots! muzikaal warm onthaald. Zo kom je meteen in de juiste stemming om de avond in een prima ambiance voort te zetten.

Kunstproject ‘Meer dan applaus’
In samenwerking met het Rodenborch-College wordt aan Music for Care nog een project toegevoegd, namelijk het kunstproject ‘Meer dan applaus’.
Met een aantal docenten van de vakgroep ‘kunst-beeldend’ is een project opgestart waarbij leerlingen een (vrije) opdracht krijgen om op het gebied van kunst uiting te geven aan de verbondenheid met de zorg- en hulpverleners.
Daarbij zal met name aandacht zijn voor de vrijheid ná corona en het respect voor de zorg- en hulpverleners.
Het project voor de leerlingen start in het nieuwe schooljaar 2021-2022.
Het tonen van een aantal kunstobjecten komt dan voor het eerst vrijdag 7 januari aan de orde.
Dat gaat via een aantal grote wandpresentaties, maar ook op andere locaties in De Kentering aan de Dorpsstraat worden de objecten getoond.
Na 7 januari zijn de objecten bij een aantal (zorg-)instellingen te bezichtigen. Op deze manier kunnen bewoners en zorg- en hulpverleners, die om verschillende redenen Music for Care niet hebben kunnen bijwonen, alsnog hiervan kunnen genieten.

Welcome to Satisfaction
Mocht je geen gratis kaartje hebben weten te bemachtigen voor Music for Care maar wil je toch graag de bands zien optreden? Op zaterdag 8 januari hebben we tijdens Welcome to Satisfaction dezelfde line-up. Voor € 20,- kun je daarvoor een kaartje kopen. Klik dan op ‘Reserveer kaartjes WTS 2022‘  en vul het formulier in.

Bedankt !
Satisfaction wil graag een onvergetelijke avond voorschotelen. Mede dankzij de ondersteuning van de
volgende ondernemers is dit mogelijk. We zijn ze zeer erkentelijk.