Historie

Satisfaction Rosmalen

In de Rosmalense volksmond vanuit vroeger ook wel bekend als dé Soos .
Satisfaction heeft een rijke geschiedenis.
In 1967 zat een aantal jeugdvrienden wat de dagdromen over het uitgaansleven in Rosmalen. Dat was er namelijk helemaal niet, tenminste niet voor jongeren. Zij kwamen al pratend op het idee om een jongerensoos op te richten. Er moest eindelijk maar eens iets gebeuren.
Het idee was goed, maar waar vonden ze een geschikte locatie ? Al vlug werden er contacten gelegd met Bert van ’t Schip, bedrijfsleider van De Kentering. Die stelde het bovenzaaltje van De Kentering ter beschikking. Met een klein pick-upje en een paar 45 toeren plaatjes werd de eerste soosavond ingevuld.

Boerderij aan de Schoolstraat

Al snel liep het storm. Het bovenzaaltje werd te klein, en de vrienden hadden volop ideeën en hadden behoefte aan een eigen honk. Ze trokken de stoute schoenen aan en togen naar Burgemeester Molenaar. Mede dankzij hem en steun van de ouders kregen ze het vertrouwen om de boerderij aan de Schoolstraat 34 te gaan betrekken. Een oude boerderij waarin de koeien nadrukkelijk hun sporen hadden, moest omgetoverd worden tot een heuse sociëteit. Met man en macht en met behulp van wat plaatselijke bouwbedrijven veranderde de boerderij in een locatie waar de Rosmalense jeugd vele jaren daarna het perfect naar hun zin hebben gehad. Het was dé ontmoetingsplaats van Rosmalen. Vriendschappen voor het leven werden gesloten, en velen hebben zelfs hun partner in de soos leren kennen.

Oprichters

Vier van de zeven oprichters zijn nu nog steeds actief betrokken bij Satisfaction. We hebben het dan over Jan van Beekveld, Herman van Dinther, Theo Pennings en Rini Timmers. Jongens die elkaar vanaf de basisschool kennen, en sindsdien onafgebroken bevriend zijn. Zij waren het, die de basis en grondslag legden van wat uiteindelijk Satisfaction zou gaan worden. Een club vrienden die graag mensen plezierde ! Nog steeds is een groot aantal betrokken mensen bezig om Satisfaction Rosmalen te laten zijn wat het is.

Foto’s

Satisfaction beschikt over een flink archief met tal van foto’s van diverse evenementen en activiteiten. En dat vanaf 1967 ! Hieronder een greep van met name de jaren in en rond de boerderij aan de Schoolstraat.