Satisfaction Popquiz 2017

Satisfaction Popquiz 2017

Een avond vol plezier met muziek

In het vijftigjarig bestaan van Satisfaction stond vrijdagavond 6 oktober j.l. het voorlaatste evenement op het programma: De Satisfaction Popquiz.
In de sfeervolle zaal ‘de Uythof’ van het Danscentrum Rosmalen lieten vijfendertig teams stuk voor stuk hun hersenen kraken op vragen en opdrachten uit vijftig jaar popmuziek.

De zaal werd verder gevuld door supporters die buiten mededinging toch af en toe een juist antwoord probeerden te scoren.
De Popquiz kan worden bijgeschreven op de talrijke palmares van Satisfaction.

Variatie in de quiz
De quiz was een lange zit voor iedereen, maar verveelde geen moment. Daar had de Poptopper uit Nuland wel voor gezorgd. Quizmaster René Voets gaf prima uitleg over de tien ronden die gespeeld werden. Daarnaast ontpopte hij zich als een ware ‘Leo Blokhuis’ door hier en daar wat dieper in te gaan op de achtergrond van een song, band of zanger.

Geoliede machine
Naast René bracht Poptopper een goed team mee naar Satisfaction. Zo stonden Wim van Lieshout en André v.d. Biezen garant voor de techniek en Tonnie Roovers hield als hoofdjury een goed oogje in het zeil door de medejuryleden van Satisfaction hier en daar wat bij te staan.
De samenwerking tussen Poptopper en Satisfaction liep als een goed geoliede machine.

Winnaars
Vonden vele teams dat de quiz hier en daar aan de moeilijke kant was, de uitslag bewees echter het tegendeel. Verreweg meer dan 50 % behaalde een zeer acceptabele score.
Iets na twaalven konden de echte winnaars bekend gemaakt worden.
Zo was de 1e prijs voor het team Tjap Tjoh Division bestaande uit Ben Elshout en Faried Reichholdt, de 2e prijs voor Cindy Hemink en Rob Bazuin met het team Leo Slayer. De 3e prijs ging naar Too Onlimmetit bestaande uit Robin Geurts en Marcel v.d. Oetelaar.

TV opname TOP 2000 quiz
Naast verschillende boeken met naslagwerk over popmuziek, ontvingen de prijswinnaars ook gratis toegangskaartjes voor Welcome to Satisfaction 2018.
Slagroom om de taart was de uitnodiging voor het bijwonen van TV opnames van de TOP 2000 quiz van Matthijs van Nieuwkerk. Voor de echte muziekliefhebber is dat dé quiz der quizen.

Satisfaction House Live @ Bottles
Na de Satisfaction Popquiz staat er in jubileumjaar nog één evenement op het programma, te weten ‘Satisfaction House Live @Bottles’. Dit evenement vindt plaats zaterdag 9 december a.s. bij Café Bottles aan de Driesprong in Rosmalen. Toegang hiervoor is gratis.