In 't Zunneke

Vier oprichters van Soos Satisfaction 'In 't Zunneke'

Zaterdag 20 oktober jongstleden werden de vier grondleggers van Soos Satisfaction in het zonnetje gezet. Theo Pennings, Rini Timmers, Herman van Dinther en Jan van Beekveld verdienden deze toebedeling meer dan wie dan ook.

Zo’n ruim tweehonderd genodigden en een aantal speciale gasten bedankten Rini, Herman, Jan en Theo voor alles wat zij de afgelopen decennia voor de Rosmalense samenleving hebben betekend. De vier boezemvrienden zaten er in het begin wat beduusd en onwennig bij. Gewend als ze zijn om zelf de touwtjes in handen te hebben bij de organisatie van dergelijke evenementen, ontspanden ze pas echt toen hun privé-ober 'JoJo' Verhallen de eerste biertjes serveerde. Presentator Hans Breuer typeerde hen als 'nog steeds vier jungskes van de vroegere Sint Jozefschool die door het dorp dartelen en van alles organiseren'.

t zunneke


Het avondvullende programma gaf een beeld van ruim veertig jaar vriendschap en betrokkenheid bij het Rosmalense verenigingsleven. Naast de gezamenlijke vakanties in onder meer Limburg en Blankenberge kwamen vele items aan bod. Zo was er ruim aandacht voor OJC Rosmalen, de Hannusclub, Rosmalens Belang, Thuis in Rosmalen en vele andere zaken waarvoor de vier in Rosmalen een rol hebben gespeeld.
Harmonie St. Cecilia gaf acte de presens door met een combo een prima optreden te verzorgen. Speciaal voor deze avond werd het nummer ‘I can’t get no Satisfaction’ gespeeld.
En uiteraard ontbrak ‘De Soos’ zelf ook niet. Als verrassing verschenen drie mede-oprichters op het podium. Jo v.d. Heuvel, Dick Belt en Wil Venrooij vertelden nog enkele leuke anekdotes die de prachtige tijd van toen wederom tot leven bracht.

Eén van de hoogtepunten van de avond was het optreden van ‘Hannus’. Hans Eijkemans, die ook nog eens drager is geweest van het Elfde Jeske, bracht een schitterende buut die de hele zaal met regelmaat deed schateren van het lachen.

Als klap op de vuurpijl verzorgde Albert West nog eens met een prima staaltje performance. Met name het optreden met z’n broer Ad Westelaken was er een eentje van formaat.
Toen Jan, Herman, Rini en Theo met hun partners op het podium verschenen werd In ’t Zunneke waardig afgesloten met het Rosmalens Volkslied.

 foto's In 't Zunneke
  


Terug naar 'Satisfaction organiseert'