Terugblik 2012

 

 

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=0zbK4rITnuk

 

 

 

Viermansformatie K’BAM! steelt de show

 

Ruim duizend man publiek rouleerde langs de drie podia die zaterdag 14 januari stonden opgesteld in De Kentering. Zij zochten en vonden de variatie van de verschillende muziekstromingen die door Soos Satisfaction waren geprogrammeerd.

 

Daarmee sloot Welcome to Satisfaction aan bij de wensen die de bezoekers afgelopen jaar lieten horen. Minder hard rock en meer swingende dansbare muziek. Dat is gelukt, de mensen die in grote getale de Theaterzaal, de Blauwe Zaal en de Shuffleszaal bevolkten genoten zichtbaar. Je zag dan ook nauwelijks toeschouwers, iedereen luisterde, zong of bewoog mee op de muziek. Duidelijk was ook dat elke band een eigen achterban ofwel fanclub in de zaal had.

 

 

Welcome to Satisfaction weet steeds meer een nieuw en jonger publiek te boeien. Daar werkt het organisatieteam al een paar jaar aan, maar dit jaar was duidelijk te zien dat die lijn zich voortzet.

 

Marieke Vreugdenhil uit Sint-Michielsgestel : (27) “Ik ben hier voor het eerst. Ik had al wel een paar keer gehoord dat dit zo ’n leuk evenement is, maar het kwam er nooit van om een kaartje te kopen. Dit jaar vroeg een vriendin of ik mee wilde gaan, nadat zij de programmaflyer had gezien. De bands die erin stonden spraken mij wel aan dus we kochten kaartjes. Nou, ik moet zeggen, ik heb er geen spijt van. We hebben een geweldige avond. Weet je wat ook leuk is, ik kwam nog studiegenoten tegen die ik al een paar jaar niet had gezien. Ik heb in elk geval de smaak te pakken en zal er volgend jaar zeker weer bij zijn. Ik denk dat we dan met ons hele clubje vriendinnen zullen gaan.”

 

K’BAM
Kon het repertoire van alle zes bands het publiek boeien, de band K’BAM die het podium van de Theaterzaal deelde met 7Pieces, stal de show. De viermansformatie die vorig jaar nog als duo in de Shuffleszaal speelde, bewees de volle zaal plat te kunnen spelen. Het enthousiaste gehoor dunde geen enkel moment uit, zwol alleen maar aan en hing aan de lippen van de succesvolle band.

 

 

 

Drie vrienden van middelbare leeftijd gingen helemaal op in de show die werd voorgeschoteld. Eddy uit Amersfoort: ‘Ik was hier vorig jaar ook op uitnodiging van mijn vriend en zag er naar uit om er dit jaar weer bij te zijn. Ik moet zeggen dat ik op mijn leeftijd, ik ben 55, niet meer zo vaak op stap ga, maar dit programma vind ik fantastisch, ik ben fan van dit evenement. Wim die ook tot de vriendengroep behoort: “Ik wist het vorig jaar niet, maar hoorde later hoe leuk het was. Ik heb me dan ook zelf uitgenodigd om mee te gaan. Heerlijke avond.” Paul, de derde man van het groepje is intussen nergens te bekennen. Hij heeft een bezoekster kunnen meetronen naar de dansvloer.
Na het slotakkoord van K’BAM klonk langdurig het ‘we want more’ waaraan een paar keer gehoor werd gegeven.