Motel Westcoast maakt indruk

Soms was het bijna muisstil, hoe gek dat ook klinkt bij een optreden van een negenmansformatie in een zaal waar ruim 600 mensen staan.

motel westcoast fans


Het repertoire dat Motel Westcoast op vrijdag 23 november 2007 in De Kentering bracht dwong respect af. De theaterzaal is natuurlijk geen concertzaal en dus kun je van het publiek niet verwachten dat het woordeloos staat te genieten. Maar genieten was het wel, die vrijdagavond. Organisator Soos Satisfaction had zich bewust ingehouden bij de kaartverkoop om de bezoeker letterlijk de ruimte te geven het optreden van Motel Westcoast relaxed te kunnen ondergaan. Het exclusieve optreden dat al begin dit jaar was vastgelegd, diende immers als toetje in het jubileumjaar van de Soos die al sinds 1967 bestaat. Leden en bezoekers weten dat de Soos als organisator kwaliteit voorop stelt en niet per se voor kwantiteit gaat. 'Vrijdag 23 november' was daar een voorbeeld van.
De professionele muzikanten maakten er zich niet vanaf alsof het een verplicht nummertje was. Integendeel, zij leken hun hele ziel en zaligheid in het podiumoptreden te willen leggen.

motel westcoast


Syb van der Ploeg, zanger van De Kast trok een legertje vrouwelijke fans naar de rand van het podium, hij bleek een van de favorieten. Maar ook Han Kooreneef, die als inwoner van Rosmalen een thuiswedstrijd speelde kreeg zijn aandeel in de waardering. Dit alles niet ten koste van de overige muzikanten want als collectief wist Motel Westcoast te overtuigen. Het repertoire dat zij brachten was geweldig uitgebalanceerd. De covers klonken zelfs vaak beter dan de originele hits. Er gebeurde continu iets op het podium, het publiek keek, luisterde en genoot geobsedeerd. Iedere noot werd geconsumeerd. De groep voelde aan dat het publiek aan hun voeten lag en dat het te bespelen was. Dat gebeurde dan ook waardoor er voelbare interactie ontstond. Het was genieten voor het publiek, voor Motel Westcoast en voor organisator Soos Satisfaction. 23 November was zo’n avond waarop het helemaal klikte en klopte. Lekker gevoel!
De roep om een herhaling is er. Wie weet.
We plukten uit het gastenboek op de website van Motel Westcoast de volgende reactie:

Gisteren in de Kentering in Rosmalen voor het eerst MWC gezien en gehoord. Wat een fantastisch optreden hebben jullie daar neergezet. We hebben echt genoten van de songs en de topmuzikanten.
Samen hebben we concerten bezocht van Clapton, Van Morisson en bijvoorbeeld Dylan, maar die kunnen niet tippen aan MWC zoals wij dat gisteren hebben ervaren. Vaak ook nog voor het dubbele of drievoudige van de toegangsprijs.
Qua samenzang komen jullie echt wel in de buurt van Venice. Grote klasse.
Stef en Janine.


 foto's Motel Westcoast
  
Terug naar 'Satisfaction organiseert'