Verslag FietsENmenu 2008


Zonnig FietsENmenu 


De datum 24 mei was de dag waar bijna 120 fiets-en eetlustige deelnemers naar uitkeken. Om klokslag half een vertrok de eerste groep fietsers van het zonovergoten plein bij De Driesprong.

Met soms een pittig windje op kop werd de eerste etappe afgelegd om te arriveren bij de museumboerderij van de familie Van der Heijden in Den Dungen. Een duo accordeonisten speelde Brabantse liedjes een deed daarmee eer aan het thema Brabant dat aan het programma was meegegeven. Drie generaties Van der Heijden toonden hun Brabantse gastvrijheid met koffie, roggebrood met zult en een rondleiding door een deel van het museum.

Een mooie route leidde verder naar Bierbrouwerij St. Servattemus waar een heerlijk soepje en een lekker flesje speltbier voor een lekkere tussenstop zorgden.Terug op de pedalen ging het richting Theater Ad van Houten in Heeswijk Dinther. Op het podium bracht het accordeonduo met andere instrumenten aanstekelijke meezingmuziek en werd er zelfs gejodeld. Het orginele Heeswijkse oeroude Brabantse ringsteekspel zoals Kees van Iersel dat aankondigde, moest scores op de kaart brengen. Dat lukte de ene combinatie beter dan de andere. Entertainment werd verzorgd door de pony van Ad van Houten die blijkt te kunnen rekenen.

Na weer een rit tussen het frisse lentegroen kwam restaurant De Leygraaf in zicht waar de keukenploeg zorgde voor een prima hoofdgerecht met asperges en een bijbehorend drankje.Met de wind nu meer in de rug werd de laatste etappe van de 45 kilometer lange tocht ingezet.

De deelnemers werden bij de Maliskampse kerk nog onaangenaam verrast door een blaaspijpje dat hen door politieagent Gijs Herber werd voorgehouden. Ook hiermee kon een score op de kaart worden verdiend. Het eindpunt Villa Fleurie leverde een heerlijke aardbeiensorbet op en een glaasje champagne om de goede afloop te vieren.

De meeste deelnemers bleven hangen om het  avondprogramma af te wachten, anderen gingen snel even naar huis om later terug te keren. Dat was een goede keuze want het optreden van de Rockin’ Kofferband was om van te smullen, ook doordat een aantal dansparen een bijna onophoudelijke rock and roll dansshow weggaven.

De prijsuitreiking was voor de  prijswinnaars een onverwachte verrassing. De ploeg van Hans en Ger Verploegen, Jan en Thea van Beekveld, Ineke van Hoek en Thea van Dinther waren dan ook door het dolle heen toen zij de wisselbeker, die twee jaar in handen was van de ploeg van Ben Verbunt, in ontvangst mochten nemen. Het bleef dan ook nog lang druk en gezellig in de theaterzaal van Villa Fleurie.

Al bij al een dag waarop deelnemers en organisatoren met plezier kunnen terugkijken.

Terug naar basis-pagina van FietsENmenu