Terugblik Welcome to Satisfaction 2011

Veel rock bij Welcome to Satisfaction

De Kentering in Rosmalen was op de tweede zaterdag van januari als vanouds druk bezet met de 1100 bezoekers die een kaartje wisten te bemachtigen voor het evenement. De zes bands hadden duidelijk elk hun eigen fans. Editie '2011' kan in de boeken als een stevige maar wederom geslaagde Welcome to Satisfaction.

 

De bezoekers van de Theaterzaal genoten van de pakkende covers van Act '83 en de snoeiharde rock van RammBamm. De Blauwe Zaal kenmerkte zich door de dynamiek van The Hobby Doctors, de frisse uitstraling van DWARS en de aanstekelijke meezingcovers van Giant Leap Rocketry. Boven bezorgde het duo Big Bucks & Easy Money menigeen een onvergetelijke avond.

Dit jaar overheerste de stevige rock, met de formatie RammBamm en The Hobby Doctors als ambassadeurs van deze kenmerkende muziekstijl. Voor sommigen net iets te veel rock, voor anderen juist prima in balans en helemaal top. Dit jaar leek het erop dat vooral elke band zijn eigen achterban had, en daar is natuurlijk niks mis mee.

Eén van de hoogtepunten van de avond was het gastoptreden van Jan Kroon met Act'83. Het nummer Eloise van Barry Ryan vertolkte hij op zo'n schitterende wijze dat de hele zaal met volle teugen genoot. Gewoonweg koude rillingen. Bij de Voice of Holland zou hij niet hebben misstaan.

Rianne uit Vught is met haar vriend Rob speciaal naar De Kentering gekomen voor de band DWARS. "Ik ken zangeres Flore en ben een echte fan van haar. Zij zingt nog niet zo lang bij de band, maar ik vind het geweldig zoals zij zingt. DWARS treedt niet zo vaak op tijdens dit soort evenementen, dus ik wilde deze kans niet voorbij laten gaan. Ook de rest van de optredens bevalt mij wel, ik was nog nooit eerder hier, maar volgend jaar ben ik er zeker ook bij. Prima sfeertje en eigenlijk weinig entree voor zo'n mooi  programma".

Het knusse bovenzaaltje was het podium voor het duo Big Bucks en Easy Money. Zij wisten een groot publiek aan zich te binden waardoor de ruimte continue meer dan vol was. Het repertoire van Beatles, Johnny Cash en Pearl Jam sloeg duidelijk aan bij een breed publiek zoals Paul en Eddy uit Amersfoort. "Samen gaan we een paar keer per jaar op stap. Wij struinen dit soort evenementen af omdat we deze muziek geweldig vinden. Dit publiek maakt nooit problemen en dat vinden we ook belangrijk. Wij gaan uit voor ons plezier en genieten hier echt van. Wij kenden dit evenement niet, volgend jaar zijn we er zeker weer bij."

 

Frank Spierings, de bedrijfsleider van De Kentering is in zijn nopjes over de manier waarop het evenement ook deze keer weer verliep. Geen problemen gelukkig, dit publiek komt duidelijk voor het plezier. Het zijn mensen die gezellig willen genieten van de muziek en een pilsje. Gewoon op zoek naar fijne contacten. Wij investeren dan ook in faciliteiten zoals een geoliede garderobe. Was het een paar jaar geleden nog even hier en daar wat aanpassen, nu gaat het perfect. De bezoekers hoeven hier geen nutteloze tijd te verdoen, ze kunnen snel naar binnen, want daar komen ze voor. Dat voorkomt ook problemen bij het komen maar vooral bij het gaan. Ook om die reden plaatsen wij de laatste jaren hiervoor een speciale garderobetent. Maar tot grote ontsteltenis hebben we de medewerking van de gemeente niet, die vindt het nodig dat we een vergunning moeten aanvragen om die vervolgens te weigeren. Onvoorstelbaar. De Soos heeft er zelfs een proces verbaal voor gekregen. Investeren in veiligheid wordt kennelijk bestraft, hoe krom of bureaucratisch willen we zijn."

De organisatie laat zich echter zomaar niet uit het veld slaan. Er liggen nu al weer plannen op de plank voor de volgende editie. En die is op zaterdag 14 januari 2012 om precies te zijn.

Dan wellicht weer met muziek voor een nog breder publiek met natuurlijk ruimte voor ieder zijn of haar eigen voorkeur. En zó moet het natuurlijk ook zijn en blijven.

Eén ding zal Soos Satisfaction echter nooit uit het oog verliezen: Welcome to Satisfaction.... bestemd voor gezellige mensen !!