Culinair MuziekPlein

Een cultureel outdoor evenement voor jong en oud in het centrum van Rosmalen.

 

PleinMuziek is een spektakel dat plaatsvond in 2005, 2006 en 2007. De jaren daarna ging het evenement verder onder de naam "Brunchconcert".

Anno 2011 maakte het evenement onder de naam Culinair MuziekPlein qua opzet een zgn. doorstart in een geheel nieuw jasje.

__________________________________________________________

 

Terugblik met foto's.

 

 

Een bui trekt voorbij


Sfeer en gezelligheid blijven hangen


De Driesprong was eind juni weer het kloppend hart van Rosmalen. Onder de naam Culinair MuziekPlein waren er zaterdag 28 juni optredens van 2Stage en de jeugdleden van Muziekvereniging St. Cecilia. Op zondag 29 juni gevolgd door een heel gevarieerde aaneenschakeling van dans-, zang- en muziekgroepen. Twee flinke regenbuien mochten de pret niet drukken.


De zangers van 2Stage kregen zowel op zaterdag als op zondag de handen van het publiek goed op elkaar. Heel duidelijk is dat er in deze groep jongeren flink wat talent schuilt. En onbevangenheid. Van plankenkoorts was in elk geval ogenschijnlijk geen sprake. Dat leek ook zo bij de jeugdige muzikanten van St. Cecilia. Leerlingen, Young Stars, Blazersklas, Swingkids en Slagwerkers wisselden elkaar in snel tempo af en vulden elkaars nummers mooi aan. Tonn van de Veerdonk, Fons van Gorp en Marij van Heijster werken niet voor niets aan de opleiding van de jeugdige muzikanten. Het resultaat mag er zijn.


De eerste groep muzikanten die op zondag het podium besteeg had meteen de meeste pech. Next Generation van St. Cecilia had het onder leiding van Paul van Trooyen zo goed bedoeld en een leuke repertoirekeuze gemaakt. Er waren nog maar een paar nummers gespeeld toen een heel grote donkere wolk veel water op voorraad bleek te hebben. Een paraplu hielp er even niet aan en bovendien zijn instrumenten zoals de klarinet niet bestand tegen water. Een terugkeer op het podium in de aan Next Generation toebedeelde tijd zat er niet meer in. Een later optreden van Harmonie St. Cecilia dreigde ook even in het water te vallen, maar werd slechts tien minuten onderbroken door een kleinere regenbui. Hun bijdrage beviel het publiek wel zo bleek uit het applaus.


Vaste waarde
Popkoor Tune nam eerder het stokje over op het podium en gaf als vanouds een kwalitatief prima optreden om dat later op de middag nog eens te herhalen. Tune is een vaste waarde in de programmering van Culinair MuziekPlein.
Dat geldt ook voor Ovation dat voor de derde keer op rij een groot stempel drukte op het programma. Hoewel het evenement met het oog op het WK-voetbal iets was ingekort slaagde Ovation erin om met een set van anderhalf uur de sfeer en gezelligheid mee te geven aan Culinair MuziekPlein zoals dat inmiddels traditioneel gebeurt. Ovation is een club waarvan alle leden duidelijk laten zien heel veel plezier te hebben in het maken van muziek maar ook in het maken van plezier. En dat levert een mooie wisselwerking op met het publiek.


All Women
Voordat Ovation als laatste het podium betrad had 2Stage nog een keer het visitekaartje afgegeven. Dansschool Henry van Goethem zorgde voor een mooi intermezzo waarbij hij de mensen op het plein verleidde tot een spontane dans.
Eerder op de dag trad ook All Women op, een leuk en ambitieus vocaal ensemble dat op diverse podia optreedt.


Onovertroffen brunch
Een vast onderdeel van Culinair MuziekPlein is de vijfgangenbrunch die de horeca aan De Driesprong inbrengt. De koks van De Likkepot, ’t Vosje De Driesprong, Bottles, Villa Fleurie en Cappuccino slaan jaarlijks de handen ineen om de mensen tijdens het evenement te verwennen met de lekkerste gerechten. De keuken van Villa Fleurie is het episch centrum bij dit huzarenstukje waarbij in een paar uur tijd 200 gasten aan tafel worden bediend. Dat betekent dus dat er duizend keer de gang van de keuken naar het plein moet worden gemaakt. Dat lukt elk jaar weer voortreffelijk door een korps van vrijwilligers die dit onderdeel voor organisator Satisfaction Rosmalen verzorgen.


Culinair MuziekPlein 2014 kan weer worden ingelijst als succesvol evenement waarbij sfeer, gezelligheid en kwaliteit hand in hand gaan.

       

 

 

 

 

 

 

         

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 


 

 


 

 

Terug naar 'satisfaction organiseert'