Historie

Soos Satisfaction kent een rijke geschiedenis. Al vanaf 1967, om precies te zijn. In die tijd gingen een aantal jeugdvrienden bij elkaar zitten om vervolgens iets moois te gaan smeden. Het was wellicht toch uit nood geboren, want ze vonden dat er in Rosmalen nauwelijks iets te doen was voor de 16,17,18 jarigen. Er moest dus wat gebeuren!
Vier van de zes oprichters zijn nu nog steeds volop actief of zijdelings bij Soos Satisfaction betrokken. We hebben het dan over Jan van Beekveld, Herman van Dinther, Theo Pennings en Rini Timmers. Jongens die elkaar vanaf de kleuterschool kennen, en al meer dan 50 jaar onafgebroken bevriend zijn. Zij waren het, die de basis en grondslag legden wat eindelijk de soos zou gaan worden. Een bruisende sociëteit waar vele generaties volop plezier aan hebben beleefd, .... en vandaag de dag nog steeds !

  

De Kentering
Het idee was dus ontstaan, maar waar vonden ze een geschikte locatie ? Al vlug werden er contacten gelegd met Bert van 't Schip van De Kentering. Van hem kregen ze het bovenzaaltje van De Kentering tot hun beschikking, en met een klein pick-upje en een paar 45 toeren plaatjes was de eerste soosavond een feit.

 

Boerderij aan de Schoolstraat
Maar boven verwachting liep het storm bij Soos Satisfaction. Het bovenzaaltje werd te klein, en de jongens liepen over van ideeën en hadden behoefte aan een eigen honk. Ze trokken hun stoute schoenen aan en togen naar Burgemeester Molenaar. Mede dankzij hem en steun van de ouders kregen ze het vertrouwen om de boerderij aan de Schoolstraat 34 te gaan betrekken. Een oude boerderij waarvan de koeien met aanverwante artikelen nog maar net uit de stal waren, moest omgetoverd worden tot een heuse sociëteit. Met man en macht en met behulp van wat plaatselijke bouwbedrijven veranderde de boerderij in een locatie waar de Rosmalense jeugd vele jaren daarna het perfect naar hun zin hebben gehad. Het was dé ontmoetingsplaats van Rosmalen. Vrienden voor het leven werden geboren, en velen hebben zelfs hun partner in de soos leren kennen.

Toonaangevende evenementen
Naast de zaterdagavonden heeft Soos Satisfaction decennia lang toonaangevende evenementen georganiseerd, waarvan bezoekers nu nog steeds met plezier en soms met weemoed naar terugkijken. We hebben voor je zomaar een greep van activiteiten en evenementen op een rijtje gezet. Daarnaast zijn er ook enkele foto's hiervan te zien.


Ga hiervoor onder andere naar: 'Satisfaction organiseert'.


Top