De Hannusclub


De Hannusclub is een clubke dat vóór en tijdens carnaval op een wat andere manier actief is dan de meeste clubkes. Omdat de vraag "Wat doen jullie zoal?"nogal eens gesteld wordt, volgt hierbij een korte schets van De Hannusclub.In de jaren tachtig vierde Soos Satisfaction aan de Schoolstraat nog volop op haar eigen wijze carnaval. Dáár is het idee ontstaan om Hannus d'n Heiboer (een mascotte die tijdens de beginjaren van carnaval de luifel van De Kentering sierde) weer eens voor de dag te halen.
Na een succesvolle herintroductie heeft Hannus vanaf het parkeerterrein van de Soos dan ook vele jaren gewaakt over Zandhazendurp. Toen Soos Satisfaction haar deuren sloot en Brasserie De Coelenborgh vanaf deze locatie verder ging, had Hannus een aantal secondanten nodig: enkele oudgedienden van Soos Satisfaction. Of noem het maar een gewoon vriendenclubje.
Zó is De Hannusclub ontstaan.


De activiteiten van De Hannusclub

Wat doet De Hannusclub?
Eigenlijk maar één ding: met enorm veel enthousiasme de Intocht Plus verzorgen. De Intocht Plus, waar de kinderoptocht een belangrijk onderdeel van is, heeft de laatste jaren een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Zodanig zelfs dat De Hannusclub het niet meer alleen kan organiseren. Gelukkig krijgt men al vele jaren ondersteuning van de diverse carnavalsclubkes, de horeca, de Club van 111, de SJV, de Stichting Vrienden van het Rosmalens Carnaval, en niet te vergeten....enkele trouwe sponsors.
En die samenwerking wordt door De Hannusclub bijzonder op prijs gesteld. Want carnaval vieren doe je samen!

Verder manifesteert De Hannusclub zich op een redelijk passieve wijze tijdens carnaval. Zie het maar als een clubke dat graag achter de coulissen blijft werken.
Dus van onze kant geen deelname aan de optocht met een prachtige praalwagen of ook maar één poging om muziek te maken. Dit laatste in de overtuiging dat we dit alle Zandhazendurpers ook niet aan zouden willen doen.

 

 


Wie zijn de Hannusleden?
Omdat het clubke zó klein is, kunnen we eigenlijk best wel vermelden wie er lid zijn.
Overigens kent De Hannusclub geen voorzitter, secretaris of zo. Alle leden hebben gewoon dezelfde functie: lid zijn van De Hannusclub.
De Hannusclub bestaat uit: Rini Timmers, Jan van Beekveld, Hans van der Plas, Herman van Dinther, Walter Derksen, Theo Pennings, Ton van Bussel, Tony van der Geld, Bert ter Mors, Marcel van de Oetelaar, Gerrit van Dinther, Cees van Iersel en Leander Pennings.
De Hannusclub benoemt ieder jaar 't Elfde Jeske.

 

 

 

 

Wil je contact opnemen met de Hannusclub, dan kan dat natuurlijk.
Mail dan even naar hannusclub@ziggo.nl