FietsENmenu 2019

FietsENmenu : Zaterdag 15 juni

Zaterdag 15 juni begon in de loop van de ochtend de verrassing voor de deelnemers direct al op het Gildeplein. Deze keer stapten men niet op de bus, maar nu stonden grote huifkarren klaar voor vertrek met bestemming ‘onbekend’. Bij aankomst in Spoordonk stonden de fietsen al netjes op een rij en geduldig te wachten voor de start van de fietstocht . Zoals al vele jaren waren de fietsen al wat eerder op de dag ‘ingescheept’ en door René Holweg Transport op vakkundige wijze vervoerd.

De ‘vertrekpost met fiets’ was dus in Spoordonk, vlakbij Oirschot. Bij De Stapperij ontving elke deelnemer zijn of haar paperassen tot aan de bonnetjes van de gerechten toe. En, uiteraard niet te vergeten, de routeomschrijving.

Na de eerste spelopdracht (een ‘potje golf’) werd koers gezet richting Boxtel. Sommigen hielden het droog, anderen kregen helaas een flinke plensbui te verduren. Toch mocht dat de pret niet drukken want in de loop van de dag liet het zonnetje zich steeds beter van z’n beste kant zien.

In Boxtel werd een tussengerecht genuttigd bij De Rechter, daarna gingen alle deelnemers door naar Vught waarbij de meesten al op het terras van Het Gerechtshof konden genieten van de overheersende zonnestralen.

Het hoofdgerecht werd met deze editie van FietsENmenu wel op een heel markante en verrassende locatie gebruikt, namelijk bij Kasteel Meerwijk in Engelen. Vroeger ‘bekend’ voor hele andere bezigheden, anno 2019 is het een prachtige locatie voor bruiloften, bedrijfsfeesten en evenementen.
En dus ook voor FietsENmenu. Het was goed toeven daar in Engelen.

Van daaruit gingen de deelnemers, met bijna 40 kilometers in de benen, weer terug naar Rosmalen. Bij Grandcafé Rosmaelen werd nog een dessert gebruikt en meteen in aansluiting hierop vond de prijsuitreiking plaats. Het einde van FietsENmenu 2019 werd ook nog eens met een vrolijke noot opgeluisterd door het duo The 2of Us. Tegen middernacht werd de polonaise nog ingezet maar dat was louter en alleen bestemd voor de diehards van FietsENmenu. De meeste deelnemers hadden, na zo’n enerverende lange dag , op de boordcomputer van de fiets al ‘richting huiswaarts’ ingetoetst.