Dansen Op Vinyl 2018

Dansen Op Vinyl 2018

Zaterdag 25 en zondag 26 augustus

Het evenement Dansen op Vinyl, vorig jaar voor het eerst op De Driesprong in Rosmalen, komt dit jaar weer terug.
Op zaterdag 25 augustus en zondag 26 augustus staan de tienduizend plaatjes van vinyl weer uitnodigend op De Driesprong in Rosmalen. Satisfaction Rosmalen, opgericht in 1967, is door de jaren heen zuinig gebleven op de singletjes die in een periode van bijna vijfentwintig jaar zijn aangeschaft.
In dat weekend worden de plaatjes weer op de draaitafels gelegd. Via een uitgekiend computerprogramma is het mogelijk de gewenste nummers in een mum van tijd te vinden.
En dat is handig want het in ruime mate opgekomen publiek maakte vorig jaar veel gebruik van de mogelijkheid een verzoekplaatje aan te vragen. Dat betekent dat er een flink gevarieerd repertoire uit de boxen zal klinken want iedereen heeft zo zijn eigen favoriete nummers om weer eens lekker op te kunnen dansen.
Dit jaar is de keuze nog groter omdat alle muziek vanaf 1967 is aan te vragen. De DJ’s die achter de draaitafels staan kunnen de grote vinyl-collectie namelijk aanvullen met Spotify.

Dansen, dansen, dansen
De naam van het evenement laat niets aan duidelijkheid te wensen over. De heel grote overkapte dansvloer nodigt nadrukkelijk uit om met z’n allen eens flink los te gaan. Lekker alle zorgen van je af dansen, swingen, walsen, tango’en, foxtrotten. Of je eigen fantasie volgen op linedance, hiphop, streetdance… het kan allemaal.
Wil je je laten inspireren dan kan dat zeker door de demonstraties die de dansgroepen van The Hip Hop Basement, Danscentrum Rosmalen en Dans- en Balletstudio Geraldine verzorgen.

DJ’s van formaat
Aan Dansen op Vinyl werken maar liefst acht DJ’s mee. Mannen die de afgelopen jaren allemaal hun sporen hebben verdiend en die weten hoe en met welke muziek zij mensen kunnen vermaken.
Herman Hubers, Hans Breuer, Ger Nijkamp, Marc van Nuland, René Holweg, Theo Pennings, Hans van Bussel en Tony van der Geld nemen allemaal enkele uren voor hun rekening. Afwisseling gegarandeerd!

Van links naar rechts : Theo Pennings, Hans Breuer, Hans van Bussel, Herman
Hubers en Marc van Nuland.

Voor allemaal
Dansen op Vinyl is voor iedereen. Heb je een gezin met kinderen, ben je al wat ouder, puber je nog een beetje of weet je al helemaal hoe de wereld in elkaar steekt, de muziek, de sfeer en de gezelligheid zullen elke leeftijd aanspreken. Het is er gewoon leuk op zaterdag 25 augustus van 13.00 tot 23.00 uur, waarbij je de avond kunt zien als een soul/disco happening, en op zondag 26 augustus van 13.00 tot 20.00 uur. De terrassen zullen zeker lekker bezet zijn.

Goed Doel
Satisfaction verbindt vaker een evenement aan een goed doel. Dat is ook met Dansen op Vinyl zo.
Voor het aanvragen van een verzoeknummer betaalt de bezoeker een kleine bijdrage. Daardoor komt er een bedrag beschikbaar voor de Stichting Vrienden van Annenborch.

Een stichting die achter de schermen veel goed werk doet om het de bewoners van Annenborch nog meer naar de zin te maken. Uiteraard kunnen die stille werkers altijd geld gebruiken. Plannen zijn er genoeg bij de Vrienden van Annenborch, aan de financiële kant probeert Satisfaction Rosmalen een steentje bij te dragen. De kosten voor de organisatie houdt Satisfaction zo laag mogelijk. Fijn dat de dansgroepen en DJ’s allemaal belangeloos meewerken en dat er ondersteuning is door Dibbes Belettering, Horeca De Driesprong, Beleef Rosmalen, KOM Wonen Makelaars, LaagstePrijsGarantie.com en Witoma.