Bevrijdingsplein 2019

2019

Rosmalen viert 5 mei met Bevrijdingsplein

Zondag 5 mei vond voor de 2e keer het ‘Bevrijdingsplein’ plaats in het centrum van Rosmalen. Ditmaal zelfs verdeeld over twee podia. Eén op de Driesprong en één in de Dorpsstraat (bij de Kentering).

Was de eerste uitvoering vorig jaar al heel succesvol, dit jaar was er nog veel meer energie ingestoken en waren er ook meer partijen bij betrokken. Allen die het belangrijk vinden dat er op een goede manier inhoud wordt gegeven aan het vieren van de bevrijding. En daarbij vooral stil te staan bij de verworven vrijheid waar we gelukkig allemaal van kunnen genieten.

Zo’n krachtenbundeling moest wel leiden tot een programma dat voor alle leeftijden iets aantrekkelijks had. Op twee verschillende podia wervelde, ondanks de wat mindere weersomstandigheden, de hele dag een dynamisch programma.

In vogelvlucht waren er optredens van APM Big Band, Fellow Session, koor Voluum, Harmonieorkest St. Cecilia, (oud-) leerlingen Rodenborch-College, Next Generation, Popkoor Tune, duo Suitz, Reünieorkest Regiment van Heutsz, Popsoulkoor Rosmalen, The Crown Selection en Dans- en Balletstudio Geraldine.

Het evenement ‘Bevrijdingsplein’ is een coproductie van Gedachteniskapel ’t Vennehof, Rodenborch-College, ROS Radio, Muziekvereniging St. Cecilia, Horeca Driesprong, Grandcafé Rosmaelen, De Kentering Party-Events-Food en Satisfaction Rosmalen.